új hozzászólás

FB2012.05.02

(a rendhagyó) zabaloai koncert lélekmelegítő volt. köszönet mindnyájatoknak!


zobor2012.04.19

Fantasztikus koncert volt a Szimplában. kösz Z


Bartha család a Várból2012.04.08

Minden évben kifogunk egy Makám koncertet amikor esik, de még sosem bántuk meg.


Húsvéti sokadalom2012.04.08

köszönjük a hihetetlen energikus játékot és kitartást az esőben, ha nem is látszottunk, ott voltunk a boltívek alatt sokszázan.


klemenics fam2012.04.08

Zivatarban ilyen lelkesültséggel csak a Makám képes. Fantasztikus volt. Nem csoda, hogy ennyien maradtunk.


Johann2012.03.17

Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Csodálatos volt a múlt heti Fonó-beli koncert! Nem tudom, hogy van-e köze a böjti időhöz a csöndesebb, meditatívabb koncertnek, de nekem kifejezetten jól esett ez a választás. S hát úgyis olyan ritkán hallhatjuk élőben a most általam újra megcsodált Kút vizét és "lassú" társait. (Ezzel együtt számomra a Tolvajidő volt az egyik legemlékezetesebb a múlt heti koncerten.) Jócskán megkésve is köszönet a zenekarnak ezért a felemelő élményért! A klubozás pedig tényleg jó lenne! :)


Manna2012.03.11

Fantasztikus koncertet adtatok a Fonóban. Még-még!!! Klubot nem csináltok? M. Anna


Leander2012.03.11

Köszönöm a péntek esti koncertet: Jó volna még sok ilyen csendes-ülős-meditatív. Lea


Varlock2012.02.23

http://www.7MZfLaXI89CE3fZu.com


Áki Máki2012.01.25

Megnéztük a youtubeon az Ebihal rajzfilmjét, nagyon szellemes és aranyos. Még még. És gyertek sűrűbben Vácra!


hanna2012.01.25

jó volt, főleg a bogárbáál ebihal kabóca és a dole dole mán.


Gábi2012.01.25

Végre eljöttetek megin Vácra, és megint elvarázsoltatok. Köszönjük Gábor family


Zsófi, peti, Matyi, Laci2012.01.25

Köszönjük az Elemért :-))))


Edit2012.01.03

Csatlakoznék Ritához, aki a pestszentlőrinci csapat nevében mondott köszönetet! Mi bár felnőttek vagyunk, de megmaradt gyermeklelkünk, és rendszeresen járunk Rátok, Müpa, Millenáris, és most, hogy kishazánkba is eljöttetek, természetes volt, hogy ott vagyunk mi is! Csak azt sajnáltuk nagyon, hogy a rendezvény nem kapott elég reklámot, ezért kevés ember élvezhette azt a varázslatos csodát, amit minden koncerten kapunk Tőletek!


Johann2011.12.31

Immár napok teltek el a Makám és Kolinda lemezbemutatója óta, de még mindig nehéz szavakba önteni a bennem kavargó érzéseket. Nem túlzok, ha életem egyik legemlékezetesebb koncertjének nevezem. Hogy egy megmosolyogtató példával szemléltessem: utólag a legtöbbször fogalmam sincs, hogy egy adott eseményen ki milyen ruhát viselt - talán közhely: ebben általában a szebbik nem képviselői sokkal jobbak - most azonban tisztán látom magam előtt a színpadot, a zenészeket is rajta, el tudom sorolni, hogy ki hol állt vagy ült s így még arra is emlékszem, hogy az első sorban játszókon kivétel nélkül fekete színű ruha volt. :)
Csak azt nem értem, hogyhogy nem telt meg a nézőtér. Majd két és fél órás feledhetetlen élményt kaptunk, kivételes zenei különlegességet hallhattunk, szinte komolytalan összegért... Bánhatja, aki otthon maradt! Bizonyára a fránya marketingben volt a hiba. (Mindenesetre így is felfedezhettünk néhány hírességet a nézőtéren, nekem például kellemes meglepetés volt Jelenczki István filmrendezőt felismernem.)
Varázslatos este volt. Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz: bárcsak újra úgy állnának azok a bizonyos csillagok, hogy színpadra lépjen a Makám és Kolinda!
Ha egy valamit kellene kiemelnem a koncertből, akkor az a Hajda szélben lenne - de kizárólag elfogultsági alapon: régi nagy kedvencem ez a dal, és mégis mindössze másodjára hallhattam élőben. Ráadásul nem számítottam rá, így voltaképpen egy szép karácsonyi ajándék is volt ez számomra, igazi meglepetés. Nagy-nagy köszönet érte! Klárinak is, a csodás megszólaltatásért! Mit mondjak, nem lehet könnyű "másuk után" énekelni dalokat, s főleg nem Lovász Irén után (ilyenkor bizonyára óhatatlanul előkerülnek az összehasonlítgatások is). Az én szívemben különleges helyet foglal el sok-sok Lovász Irén által énekelt dal és ez éppen az elsők között van. Azonban bátran ki merem jelenteni, hogy nincs szükség semmiféle összehasonlításra, Klári előadásában teljes értékűen szólalt meg a Hajda szélben s ennél többet talán nem is mondhatok. Egyébként is föltűnő volt, hogy Klári még véletlenül sem esett abba a hibába, hogy akár a Bognár Szilvis dalokat, akár ezt az eredeti előadóhoz hasonlóan próbálta volna meg elénekelni. Szerencsére magabiztosan a saját hangján énekelt, bátran a saját képére formálta a dalokat (emlékszem, például a Lassú ének esetében a versszakok középső sorainak a ritmusa is más volt, mint az Almanachon), s azt hiszem ez így volt a legjobb.
S ha még valamit kiemelhetnék, akkor az a régi instrumentális Makám dalok szépsége lenne (mondjuk az egy Oszcillátort leszámítva), s ha még egy dolgot kiemelhetnék, az Szőke Szabolcs játéka - és alig-kimondható nevű hangszere - lenne, és ha még egyet mondhatnék, az talán Szirtes Edina Mókus éneke lenne éppen az instrumentális Makám dalokban (már-már hiányolom a régi Makám CD-imről a hangját :) - ezzel együtt az Ő jön a szánon-t el tudtam volna képzelni Klári előadásában is) s még annyi-annyi mindent kellene kiemelni...
Csak azt sajnálom, hogy tavaly a Millenárison nem voltam ott, ennek a mostani koncertnek az "előzményén". Ki tudja, lesz-e még módon ezeket a dalokat élőben hallani a Makám és Kolinda előadásában? Szerintem a Millenáris és a Marczi után még maradt egy-két M-betűs hely, ahova el lehetne vinni ezt a műsort: MOM, Müpa... :) S a legjobb az lenne, ha nem kéne jövő év végéig várni rá! :)


Orsibab2011.12.30

Kedves Makám (et Kolinda) Együttes!
Köszönjük szépen a ma esti lemezbemutató koncertet! Két dolgot sajnálok csak:
1: Hogy véget ért a koncert.
2: Hogy egy ebben az összetételben nem létező zenekart hallottunk.
Milyen bolygóegyüttállást kell kivárni egy újabb koncerthez?
Addig is, míg ez bekövetkezik, minden jót kívánok az összes fellépő művésznek, szeretettel:
Kántor Orsolya


Rita2011.12.29

Köszönet a mesés pestszentlőrinci koncertért a maroknyi, ámde annál lelkesebb közönség nevében.


Szelim2011.12.20

köszönjük a csodás ádventi koncertet Bánhidán


Makám@Kolinda 30 / ÚJ CD2011.12.20

Makám@Kolinda -ÚJ CD- NAGYKERESKEDELMI ÁRON /2000 Ft/db/ MEGRENDELHETŐ - info@makam.hu, 20 411 44 53


kiss ádám2011.12.17

ott voltam december 14. koncerteteken nekem tetszett a hol is van a zengőpáholy nevű szám egész nap éneklem


elõzõ12345következõ